Шукати в цьому блозі

середу, 15 березня 2017 р.

О рідна земле!.....


О рідна земле! Ти, як мати, - єдина і неповторна! Ти не обов`язково найкраща, найгарніша. У світі є, можливо, інші краї, сповнені чарівної краси, краї, де ласкавий шум морського прибою поєднується з ніжним співом барвистих птахів, а пахощі лавру чи магнолії – зі свіжістю грозових південних вітрів. 

Та що з того? 

Хай ти скромніше вбрана, хай твоя краса не така показна і не кожному впадає в вічі, але від того ти не менш рідна і люба синівському серцю, рідна земле! Ти ввійшла в нього разом з молоком матері і шумом старої верби у воротях, з квилінням чайки біля степового озерця і золотим дзвоном пшеничної ниви за селом, із звуками рідної мови та пісень вечорових дівочих. Усім цим і багато чим іншим, часто не помітним для ока, ти вросла в серце, мов дуб у землю, і нема на світі такої сили, яка вирвала б із нього вітчизну і вклала б натомість іншу. 

В годину радощів і в годину горя всі чуття і помисли наші ми віддаємо тобі, рідна земле, вітчизно дорога! Чи ти веселишся, сповнена щастям, чи спливаєш кров`ю і на пожарищах здіймаєш до неба в прокльонах і благаннях руки, ми завжди з тобою, де б ми не були. І поки б`ється в грудях серце, ми не перестанемо любити тебе, рідна земле!

Володимир Малик, «Таємний посол»

Немає коментарів:

Дописати коментар

Цивілізаційна війна чи війна цивілізацій?

 https://civilizationwar5.blogspot.com/2022/09/blog-post.html Цивілізаційна війна чи війна цивілізацій? "Велич - не випадковість, а виб...